Coaching 

Introductie

 

A mind is like a parachute. It only works when it is open.’

Guido van de Wiel is gecertificeerd als coach. Hij volgde met succes de opleiding “Coachen via de schilden van de innerlijke familie”. Daarnaast geven zijn opleiding tot psycholoog, zijn doorlopende ervaring als managementtrainer sinds 1995 en zijn nieuwsgierigheid naar drijfveren en innerlijke denkprocessen hem de nodige fundamenten om – in zijn werk als coach – het maximale resultaat te bereiken.

 Hij is als coach onder meer verbonden aan Rotterdam School of Management (Erasmus University), aan TIAS School for Business and Society en aan Blik-opener (Coach-café).

 

Coaching in de praktijk

 

‘When written in Chinese the word ‘crisis’ is composed of two characters. One represents danger and the other represents opportunity.’ – JFK

Guido van de Wiel maakt makkelijk contact. Hij kan vanuit zijn sensitiviteit én zijn analytische vermogen tot de kern komen van vraagstukken. Hij weet goed te luisteren en hoort daarbij ook wat er niet gezegd wordt. 

Het aanreiken van nieuwe denkkaders en kijkvensters maakt dat persoonlijke dilemma’s anders geformuleerd kunnen worden. Een andere vraagstelling levert andere inzichten op. Ongeziene oplossingsrichtingen komen daarmee binnen bereik. Zo sta je ineens niet meer met lege handen, maar blijk je je handen plotseling vrij te hebben. Een crisis blijkt een kans. Een pantsering die bescherming biedt, blijkt juist je ware kracht af te schermen. In je schaduwkanten blijken kwaliteiten van jezelf schuil te gaan. In je kwaliteiten blijken schaduwkanten van jezelf schuil te gaan. Wie zichzelf in de put kan praten, kan zichzelf er ook weer uit praten: daarvoor hoef je niet diep te graven. Geen (loopbaan)keuze maken blijkt ook een keuze te zijn, waar je zelf ook nog eens verantwoordelijk voor bent. Durfje geen fouten te maken, dan nodigen wij je uit om juist eens lekker te gaan blunderen. Je kwetsbaarheid blijkt je kracht.

 

Coaching als traject

 

‘What we really want is an end to our wanting,

but even that wanting of an end tot wanting is another want,

perhaps the biggest want of them all.’ – Jeff Forster

Het startpunt van een coachingstraject is altijd een vraag die je hebt; niet een probleem. Ofschoon de vragen uiteraard over problemen kunnen gaan. De startvragen aan het begin van een coachingstraject kunnen zich – bijvoorbeeld – bevinden op het omgaan met levensvragen, dilemma’s, vraagtekens, onzekerheden, schuld, schaamte, spijt, werkdruk of ziekte. Ook indien je last hebt van disfunctionele patronen, zoals herhalende autoriteitsconflicten, faalangst of perfectionisme, kan coaching je van dienst zijn bij het hanteerbaar maken van deze patronen. Daarnaast kan het zo zijn dat je als professional een sparring partner wilt hebben. Bijvoorbeeld om de stap van Good to Great te maken. In dat geval staat niet een probleem centraal, maar bestaat de coaching veel meer uit het bespreken van de benutte en onbenutte mogelijkheden die je in je functioneren als manager, medewerker of als leidinggevende hebt.

 Wheel Productions werkt in de coaching met (elementen uit) RET, NLP, psychodynamica, Gestalt, psychodrama, systemisch werk, Socratisch coachen en provocative coaching. Wheel Productions biedt in de coachingstrajecten voldoende (psychologische) veiligheid én confrontatie.

 

H

drs Guido J.L. van de Wiel

+31 6 (0) 17 900 328

info@wheelproductions.nl

Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek