Trendwatcher

Eind oktober 2015 is Guido van de Wiel verkozen tot Trendwatcher of the Year 15-16.

Trendwatching zit Wheel Productions in het bloed. Welke trends dienen zich aan op het gebied van maatschappij, organisatiekunde en techniek? 

Guido van de Wiel trad onder meer op bij BNR Radio en bij HRradio als trendwatcher. Ook wordt hij regelmatig door het Financieele Dagblad gevraagd om als trendwatcher op te treden. Zijn bijdragen zijn onder meer terug te vinden in de rubriek Coolhunting in het FD. 

Eind 2015 won Guido van de Wiel de titel Trendwatcher of the Year 15-16. Daarvóór is hij in 2010, 2012 en in 2013 reeds genomineerd geweest als Trendwatcher of The Year (TWOTY awards). Voor de editie 2013 is hij tot de shortlist doorgedrongen in de categorie ‘The Futurist Of The Year’. The Futurist Of The Year wordt als volgt omschreven: 

“Futurists are visonairies with ideas about the future. The more distant future. What are the new spots on the horizon or beyond? And how do we work or live in 2050 or 2080? It can be science fiction writing or a story about a future development. Who dares?”

 

In 2015 heeft hij in de hoofdcategorie Trendwatcher of the Year (TWOTY) uiteindelijk deze gelijknamige titel gewonnen. Hierdoor mocht hij direct op het hoofdpodium staan van de Accenture Innovation Awards en verdiende hij een plek als keynote speaker op het Second Sight 2016 and Beyond-event.

Guido van de Wiel schrijft regelmatig over trends voor Second Sight, hét trendwatchersplatform en is hij verbonden geweest aan de voorhoede in organisatieland via De nieuwe HRM focus. Momenteel is hij verbonden aan HRlab, een denktank rondom nieuw organiseren en de Community of Practice Nieuw Organiseren. 

Via dit soort initiatieven en ook via het platform www.duurzaamnieuworganiseren.nl waar hij van 2012 tot 2015 hoofdredacteur van was, verzamelt Guido van de Wiel nieuwe, zogenaamde “next practices” op het gebied van organisatievormen. Publicaties als Organiseren en HR in 2025, Innoveerkracht, Teams van de toekomst, Organiseren met toekomst en 8 essentiële stappen voor leiders van de toekomst verraden eveneens een grote affiniteit met het vakgebied trendwatching.

H

drs Guido J.L. van de Wiel

+31 6 (0) 17 900 328

info@wheelproductions.nl

Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek