Profiel

Over Wheel Productions

Wheel Productions is een organisatieadviesbureau dat zich bezighoudt met storytelling in organisatie. Dit bureau is in 2008 opgericht door Guido van de Wiel.

 

Altijd al een boek willen schrijven? Voor professionals die niet de tijd of de capaciteit hebben, zorgt Wheel Productions voor uw ‘managementboek op maat’. Ook begeleidt Wheel Productions u als auteur bij het schrijven van uw boek. Van ghostwriting tot lichte redactieslagen, van auteursbegeleiding tot zware redactionele ondersteuning.
Specialiteiten: trends, stakeholdermanagement, businessspiritualiteit, duurzaam nieuw organiseren.

 

Wheel Productions gaat samen met u op zoek naar wezenlijke verhalen rondom persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en organisatieontwikkeling. De typische trajecten van Wheel Productions leiden vrijwel altijd tot concrete resultaten en een tastbaar product na afloop, zoals:
– een hardcover boekwerk dat voor (of door!) uw mensen in uw organisatie is geschreven;
– persoonlijke kunstwerken na afloop van het werkprogramma ‘Metaforen in organisaties’;
– een full color draaiboek, filmscript, stripboek of roman waarin het ‘worst case scenario’ en het ‘best case scenario’ van de nabije toekomst van uw afdeling of organisatie zijn uitgewerkt op basis van interviews met medewerkers van uw bedrijf of instelling;
– een inhoudelijk boek met nieuwe inzichten op uw naam omtrent bijvoorbeeld sociale innovatie, de effectieve bouwstenen van succesvolle teams, cultuurdoorbraken, verantwoordelijkheid in organisaties, waardegedreven leiderschap, authentieke managementvaardigheden of visieontwikkeling.

 

Wheel Productions valt overigens maar deels samen met de persoon Guido van de Wiel: Wheel Productions heeft immers de beschikking over een uitgebreid netwerk aan professionals, zodat de juiste persoon voor de juiste vraag kan worden ingezet.

Over Guido van de Wiel

Guido van de Wiel (1972) is organisatiepsycholoog, schrijver en trendwatcher. Hij voelt zich het meeste thuis op het kruispunt van deze verschillende rollen. Hij tracht steeds weer mensen in contact te brengen met hun wezenlijke verhaal. Dat doet hij als coach, als ghostwriter en als interviewer.

In 2009 is bij de Arbeiderspers zijn vertaling verschenen van La Disparition van Georges Perec. Deze roman kent – zowel in het Franse origineel als in de vertaling – gedurende meer dan 300 pagina’s geen enkele keer de letter e. Een unicum in de Nederlandse literatuur! Voor Guido van de Wiel is de vertaling met name een proeve der bekwaamheid om zijn stelling luister bij te kunnen zetten dat zelfopgelegde beperkingen tot creativiteit leiden.

Na zijn studie organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht afgerond te hebben, is Guido van de Wiel als trainer/ adviseur werkzaam geweest bij Outing Holland en bij Berenschot. Daarnaast werkt hij als schrijver regelmatig voor uitgevers als Vakmedianet, Boom Uitgevers (voormalig: Academic Service), Koninklijke Van Gorcum, de Arbeiderspers en S2 uitgevers. In het verleden heeft hij naast zijn adviseurschap als journalist gewerkt voor het U-blad.

Hij is lid van het team van Verdraaide Organisaties en lid van de inner circle van HRcommunity. Ook heeft hij zich verbonden aan De Veranderbrigade. Van 2012 tot 2015 is Guido van de Wiel hoofdredacteur geweest van het platform www.duurzaamnieuworganiseren.nl.

Momenteel is hij als executive coach verbonden aan de business schools: Rotterdam School of Management en TIAS School for Business and Society. Over het onderwerp “stakeholdermanagement in duurzaamheidsvraagstukken” gaf hij een aantal jaren eendaagse en meerdaagse gastcolleges op Nyenrode Business University en op campus Den Haag (Universiteit Leiden). Bij deze laatste Universiteit gaf hij ook gastcolleges over het onderwerp “overheid 2.0”. Op het Grootste Kennisfestival van Nederland verzorgde hij een keynote over “werken met het mythologisch narratief”.

Als auteur of schrijfcoach schreef hij onder meer (mee aan):
Anders vasthouden (Wouter Hart, redactie 2017), Van controle naar dialoog – Pionieren voor nieuw toezicht in zorg en welzijn (samenstelling en redactie; 2017), Van kennis hebben naar kennis maken – Bouwen aan een toekomstbestendige onderwijsorganisatie (medeauteur; 2017); Pionieren naar nieuw organiseren (2016), Andersom organiseren (auteursbegeleiding en redactie; 2015), Kantelingsalfabet (2015), 8 essentiële stappen voor leiders van de toekomst (2014), Cirkel van verandering (2014), Organiseren met toekomst (2014), Teams van de toekomst(2013), Innoveerkracht, 12 visionairs over nieuw leiderschap en sociale innovatie (2013), Service Hero (2012) en Organiseren en HR in 2025 (2012).

Na eerdere nominaties in 2010, 2012 en 2013 (waaronder de shortlistnominatie voor Futurist of the Year) is hij eind 2015 uitgeroepen tot ‘Trendwatcher of the Year’. Hij heeft regelmatig keynotes gegeven over “de toekomst van werk” en was een van de keynote-sprekers op het HR Strategisch Jaarcongres van 2017 en op Het Grootste Kennisfestival van Nederland.

H

drs Guido J.L. van de Wiel

+31 6 (0) 17 900 328

info@wheelproductions.nl

Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek