Profiel

Over Wheel Productions

Wheel Productions is een organisatieadviesbureau dat zich bezighoudt met storytelling in organisatie. Dit bureau is in 2008 opgericht door Guido van de Wiel.

 

Altijd al een boek willen schrijven? Voor professionals die niet de tijd of de capaciteit hebben, om zelf een boek te schrijven, treedt Wheel Productions op als ghostwriter. Ook begeleidt Wheel Productions auteurs bij het schrijven van hun artikel, whitepaper of boek. De diensten lopen uiteen van ghostwriting tot lichte redactieslagen, van totale auteursbegeleiding tot specifieke redactionele ondersteuning.

Wheel Productions gaat samen met jou op zoek naar jouw meest wezenlijke verhaal. We zijn een tekstbureau én hebben meer dan twintig jaar ervaring als coach, trainer, consultant. Daardoor spreken wij de taal van organisaties en zijn wij in staat om de boekideeën te toetsen aan – en te verrijken met – de belangrijkste managementconcepten. Het beginpunt van de samenwerking is steeds anders. Een academie van een hogeschool die na de nodige fusie-perikelen naar een overkoepelende visie zoekt, een adviseur die zijn visie op sturing via sparringsessies aan het papier wil toevertrouwen, een topsporter die de geleerde lessen uit haar carrière breder wenst te delen, een gemeente die na een innovatieve pilot een Learning History wil laten optekenen. De trajecten van Wheel Productions leiden vrijwel altijd tot concrete resultaten en een tastbaar product na afloop, zoals:
– een hardcover boekwerk dat voor (of door!) jullie mensen in de organisatie is geschreven in de vorm van een learning history;
– een full color draaiboek, filmscript, stripboek of roman waarin bijvoorbeeld het ‘worst case scenario’ en het ‘best case scenario’ van de nabije toekomst van jullie afdeling of organisatie zijn uitgewerkt op basis van interviews met medewerkers van je bedrijf of instelling;
– een inhoudelijk managementboek waarin jij de nieuwe inzichten rondom jouw vakgebied – letterlijk en figuurlijk – op je naam schrijft.

Onderwerpen lopen uiteen van sociale innovatie tot teamconcepten, van cultuurverandering tot waardengedreven leiderschap en van circulariteit tot persoonlijke effectiviteit. De scope loopt uiteen van het aantrekkelijk beschrijven van strategische vergezichten voor een gehele branche tot het vangen van praktische wijsheid rondom een klein en afgebakend onderwerp. 

Wheel Productions valt overigens maar deels samen met de persoon Guido van de Wiel: Wheel Productions heeft immers de beschikking over een uitgebreid netwerk aan professionals, zodat de juiste persoon voor de juiste vraag kan worden ingezet.

Over Guido van de Wiel

Guido van de Wiel (1972) is organisatiepsycholoog, schrijver en (schrijf)coach. Hij voelt zich het meeste thuis op het kruispunt van deze verschillende rollen. Hij tracht steeds weer mensen in contact te brengen met hun wezenlijke verhaal. Dat doet hij als coach, als ghostwriter en als interviewer.

Na zijn studie organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht afgerond te hebben, is Guido van de Wiel als trainer/ adviseur werkzaam geweest bij Outing Holland en bij Berenschot. Daarnaast werkt hij als schrijver regelmatig voor uitgevers als Vakmedianet, Boom Uitgevers (voormalig: Academic Service), Koninklijke Van Gorcum, de Arbeiderspers en S2 uitgevers. In het verleden heeft hij naast zijn adviseurschap als journalist gewerkt voor het U-blad.

Hij is betrokken bij Verdraaide Organisaties en heeft zich verbonden aan De Veranderbrigade. Van 2012 tot 2015 is Guido van de Wiel hoofdredacteur geweest van het platform www.duurzaamnieuworganiseren.nl.

Momenteel is hij als executive coach verbonden aan de business schools: Rotterdam School of Management en TIAS School for Business and Society. Over het onderwerp “stakeholdermanagement in duurzaamheidsvraagstukken” gaf hij een aantal jaren eendaagse en meerdaagse gastcolleges op Nyenrode Business University en op campus Den Haag (Universiteit Leiden). Bij deze laatste Universiteit gaf hij ook gastcolleges over het onderwerp “overheid 2.0”. Op het Grootste Kennisfestival van Nederland verzorgde hij een keynote over “werken met het mythologisch narratief”.

Als auteur of schrijfcoach schreef hij onder meer (mee aan):
Anders vasthouden (Wouter Hart, redactie 2017), Van controle naar dialoog – Pionieren voor nieuw toezicht in zorg en welzijn (samenstelling en redactie; 2017), Van kennis hebben naar kennis maken – Bouwen aan een toekomstbestendige onderwijsorganisatie (medeauteur; 2017); Pionieren naar nieuw organiseren (2016), Andersom organiseren (auteursbegeleiding en redactie; 2015), Kantelingsalfabet (2015), 8 essentiële stappen voor leiders van de toekomst (2014), Cirkel van verandering (2014), Organiseren met toekomst (2014), Teams van de toekomst(2013), Innoveerkracht, 12 visionairs over nieuw leiderschap en sociale innovatie (2013), Service Hero (2012) en Organiseren en HR in 2025 (2012).

Na eerdere nominaties in 2010, 2012 en 2013 (waaronder de shortlistnominatie voor Futurist of the Year) is hij eind 2015 uitgeroepen tot ‘Trendwatcher of the Year’. Hij heeft regelmatig keynotes gegeven over “de toekomst van werk” en was een van de keynote-sprekers op het HR Strategisch Jaarcongres van 2017 en op Het Grootste Kennisfestival van Nederland.

Bij de Arbeiderspers verschenen zijn vertalingen van twee werken van Georges Perec: La Disparition en van Les revenentes. De eerste roman kent – zowel in het Franse origineel als in de vertaling – geen enkele keer de letter e. In de andere roman komt juist gedurende gehele roman enkel de klinker e voor. De vertaalde romans ’t Manco en De wedergekeerden zijn daarmee unieke werken in de Nederlandse literatuur! Voor Guido van de Wiel zijn deze vertalingen met name proeven der bekwaamheid om zijn stelling luister bij te kunnen zetten dat zelfopgelegde beperkingen tot creativiteit leiden.

H

drs Guido J.L. van de Wiel

+31 6 (0) 17 900 328

info@wheelproductions.nl

Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek